Utbildning heta arbeten

Utbildning Heta Arbeten

UTBILDNING HETA ARBETEN
Arbeten som medför uppvärmning eller gnistbildning kallas Heta Arbeten®. Den som skall utföra brandfarliga heta arbeten skall ha behörighet och erfarenhet av brandskydd.

Detsamma gäller den som ska vara brandvakt. Behörighetsutbildningen skall vara genomförd enligt den plan som beslutats av försäkringsbolagens och Svenska brandskyddsföreningens utbildningskommitté för heta arbeten.

Den som är utsedd att regelbundet vara tillståndsansvarig skall ha motsvarande utbildning och erfarenhet.

MÅLGRUPP
Alla som kommer i kontakt med Heta Arbeten: beställare, utförare och brandvakt. Utbildningen är gemensam för alla yrkeskategorier.

KURSMÅL
Få förståelse för riskerna vid Heta Arbeten. Få fullgoda kunskaper för att få behörighet att utföra Heta Arbeten, vara brandvakt och regelbundet vara tillståndsansvarig.

KURSLÄNGD
1 heldag.

UTBILDNINGSBEVIS
Efter godkänt praktiskt och teoretiskt prov utfärdas ett certifikat för Heta Arbeten enligt Brandskyddsföreningens regler. Certifikatet är giltigt i fem år.

KURSINNEHÅLL

  • Bland annat teoretisk genomgång av olika delar såsom;
  • Definition av Heta Arbeten
  • Organisation
  • Genomförande och tillstånd till Heta Arbeten®

Om våra utbildningar

Vi kan genomföra utbildning på ert företag men vi har också samarbetspartners så vi kan samla ihop grupper från olika företag och genomföra utbildning för er. Tveka inte utan fråga oss om det.
Vi har idag samarbetspartners över hela Sverige. Ring 020-35 50 00 så löser vi era behov.

JAG VILL BLI KONTAKTAD

    Teleskoplastare utbildning